Täydellinen CVCV:si tarkoitus on kertoa ammattitaidostasi ja osaamisesta työnantajalle. Hyvällä ja selkeällä CV:llä saat  työnantajan kiinnostumaan sinusta. Hyvä CV parantaa mahdollisuuksia saada uusi työpaikka. Kun olet voittanut työnantajan mielenkiinnon, mahdollisuutesi päästä työhaastatteluun on parempi. Näistä syistä tee CV huolella ja käyttäen siihen riittävästi aikaa. Tee CV:stäsi johdonmukainen ja sisällytä kaikki olennainen koulutuksestasi ja työkokemuksestasi. Muutamia tärkeitä ohjeita täydellisen CV tekemiseen.

Ole rehellinen

Ole rehellinen CV:ssäsi valheella alkanut työsuhde voi päättyä nopeasti kun käy ilmi että on annettu vääriä tietoja. Oikeiden tietojen antaminen on sinun kannaltasi parempi. Voit levollisin mielin aloittaa uuden työn. Moni asia on opittavissa, kun tekijällä on kiinnostusta oppia asioita.

Ulkoasun merkitys

Kirjoitusvirheitä täynnä oleva CV antaa huonon ensivaikutelman. Tarkista CV:n oikeinkirjoitus huolellisesti. Voit myös pyytää kaveriasi tarkistamaan CV:si, sillä kirjoitusvirheet on paljon helpompi huomata toisen tekstistä kuin omasta. Jos haluat antaa CV:lle kasvot voit lisätä myös valokuvasi CV:hen. Käytä järkeä kun lisäät valokuvan, jotta kuva tukisi CV:täsi. 

Muista johdonmukaisuus
Aloita listaamalla työkokemuksesi tämänhetkisestä  työpaikastasi ja jatka kertomista aikajärjestyksessä. Tee tämä myös koulutuksien ja kurssien kohdalla.

Sopiva pituus
Sopivan CV:n pituuden määrittää työ- ja koulutushistoria. Sopiva pituus on yleensä 1-2 kpl A4 sivua. Tärkeintä on että olennaiset tiedot tulevat ilmi. Turha jaarittelut kannattaa CV:stä ja Työhakemuksesta jättää pois.Ilmaise osaamisesi
Tärkeintä on tuoda oikea osaaminen esille. Turha olla liian vaatimaton jos osaamista löytyy. Se ei paranna mahdollisuuksiasi päästä työhaastatteluun ja saada työpaikka.

Poista CV:stä turha tieto
Kerro asioista, jotka ovat tärkeitä haettavan työtehtävän kannalta. Kaikkia tietoja ei tarvitse joka kerta muuttaa, kun haet uutta tehtävää lue hakemus läpi ja mieti onko kyseinen tieto tarpeellista haettavaa kohdetta ajatellen.

Todelliset työtehtävät
Kerro lyhyesti työtehtävä ja mitä tehtäviä se on pitänyt sisällään. Sama tehtävä nimike erityöpaikoissa voi merkitä hyvinkin erillaisia tehtäviä.

Vanha työkokemus

Työnantajia kiinnostaa paljon viimeisin työkokemuksesi. Jos sinulla on jo pitkä työhistoria, kesätöiden maininta voi olla turhaa CV:ssä. Sen sijaan jos olet juuri aloittelemassa työelämässä, kesätöillä voi olla CV:ssäsi tärkeä osa. Kesätyökokemus osoittaa, että olet ollut yritteliäs ja ahkera ja oppimistasi taidoista voi olla hyötyä ensimmäisessä työpaikassasi.