Mikä on CV

CV on ansioluettelo. CV tulee sanoista curriculum vitae. CV on kuin käynti kortti. Oleelliset tiedot lyhennetyssä muodossa. CV suositus pituus on 2 sivua (A4). CV liitetään yleensä työpaikka hakemukseen erillisenä liitteenä. CV olisi hyvä pitää sisällään selkeän ja loogisen luettelon työpaikoista, kouluista, kursseista, luottamustehtävistä, ja niin edelleen. Kaikki tämä tulisi kertoa tiivistetyssä ja selkeässä muodossa.


CV:n voi liittää myös suosittelijoiden tiedot. ATK ja harrastukset voi myös mainita CV:ssä. CV:n perustarkoitus on antaa työnhakijasta tärkeimmät tiedot lyhennetyssä muodossa. Kirjoita selkeästi, ytimekkäästi ja loogisessa järjestyksessä. Niin että vastaan ottajan on helppo katsoa mitä olet tehnyt aikaisemmin työksesi, mitä kursseja ja kouluja olet käynyt. Asevelvollisuus voi olla myös liitettynä CV:hen. Myös tehtävistä riippuen on ajokortin ja ajokorttiluokan ilmoittaminen hyvä asia.

Hyvä keino saada oma CV ja TYÖHAKEMUS näkyviin, on liittää CV:n kuva. Kuva antaa kasvot CV:lle.

Toimita CV PDF muodossa, kun lähetät sen sähköisesti. Tällä tavalla vältyt esteettisiltä harmeilta. PDF tiedosto pitää tiedoston juuri sellaisena kuin se oli lähetettäessä. Jos lähetät sen esimerkiksi Word Muodossa, niin jos vastaanottajalla ei ole sama ohjelmisto versio kuin sinulla voi käydä niin että esimerkiksi luettelot näyttävät todella sotkuisilta. Eli PDF muodossa niin takaat sen että se on vastaanottajalla saman näköinen, kuin se oli sinun tietokoneen näytöllä.


Pidä CV päivitettynä. Kun löydät mieleisesi CV:n kannattaa se pitää ajantasalla. Eli kun käyt kursseilla tai vaihdat työpaikkaa niin kirjoita ne CV:n. Tällä pystyt varmistumaan siitä, että CV on aina lähetysvalmis, ja ajantasalla.

Onnea Työnhakuun.